Antena 3 CNN Actualitate Social Grevă japoneză în penitenciare. Sindicaliștii anunță că va urma blocarea la propriu a închisorilor

Grevă japoneză în penitenciare. Sindicaliștii anunță că va urma blocarea la propriu a închisorilor

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare SNPP afiliat la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical, a declanșat din 28 mai 2023 adunarea de semnături pentru blocarea activităților din Poliția Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară pe data de 31.05.2023 începând cu ora 06.30.

Grevă japoneză în penitenciare. Sindicaliștii anunță că va urma blocarea la propriu a închisorilor
Sursa foto: Facebook Admitere Poliția Penitenciară
de Adriana Drăghici    |    30 Mai 2023   •   10:16

Începând de astăzi, polițiștii de penitenciare din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin se aliază acțiunilor declanșate la nivel național și încep activitatea prin notificarea angajatorului de a nu mai efectua ore suplimentare și desfășoară activitățile sub forma grevei japoneze, purtând alături de elementele vestimentare de ținută de serviciu, banderole albe. 

Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. În penitenciarul Drobeta Turnu Severin, sunt 330 angajați, care lucrează în ture și 500 deținuți.

Angajații din penitenciare au ca revendicări: intenția politicienilor de a modifica vârsta de pensionare, sub finanțarea sistemului cu privire la articolele bugetare necesare bunei desfășurări a activităților de pază și supraveghere, neaplicarea legii 153/2017 în integralitatea ei, lata normei de hrană conform valorii actualizate, plata salariului de grad la valoarea actuală, deblocarea posturilor vacante.

Organizațiile sindicale care participă la acțiunea de protest de miercuri 31 mai 2023 totalizează peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariați și acoperă toate unitățile din Poliția Penitenciară.

Citește și: Polițiștii încep protestul în fața Ministerului de Interne. Urmează încetarea activității

Acțiunea din 31 mai 2023 va demonstra că Poliția Penitenciară se menține funcțională doar pentru că salariații acceptă să presteze muncă suplimentară într-un volum unic în România. Simpla exercitare a dreptului legal de a refuza munca în plus, generează blocaje chiar și pe termen scurt în special în sectorul operativ. Personalul operativ se va prezenta la serviciu dar nu va intra în unități.

Decizia de reluare a activităților sau de menținere a refuzurilor de muncă suplimentară aparține sindicatelor organizatoare și va reprezenta voința membrilor de sindicat semnatari.

Acțiunea de miercuri 31 mai 2023 reprezintă un prim avertisment pentru guvernanți precum și dovada că suntem determinați să încetăm activitățile.

×
Subiecte în articol: greva japoneza penitenciare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close