Antena 3 CNN Actualitate Social Imagini și declarații cutremurătoare din linia întâi de luptă: Murim odată cu pacienții care pierd lupta

Imagini și declarații cutremurătoare din linia întâi de luptă: Murim odată cu pacienții care pierd lupta

Medicii din Italia fac declarații cutremurătoare din lupta împotriva coronavirusului. Cadrele medicale simt de fiecare dată când moare un pacient că o parte din ei se piere.

Imagini și declarații cutremurătoare din linia întâi de luptă: Murim odată cu pacienții care pierd lupta
Sursa foto: flickr.com
03 Apr 2020   •   20:51

”Au fost foarte multe decese. Asta ne ucide pentru ă ni se pare că nu reușim să facem ceea ce trebuie să facem noi aici, să vindecăm oameni, să îl facem să se simtă mai bine. În realitate îi vedem murind, iar asta ne face și pe noi să murim, cumva. Nu sunt doar bătrâni, sunt și persoane tinere.

Chiar și persoane relativ tinere pot să ajungă într-o stare rea.”, spun medicii italieni.

”Am primit primul pacient pe 21 februarie. Din acel moment, după cel de-al treilea pacient, am înțeles că nu era ceea ce credeam cu toții, adică o banală gripă”, zic cadrele medicale din Cremona.

”Acasa merg doar câteva ore să mă întind câteva ore să dorm pe canapea. Nu e un somn profund. Fiica și soțul meu așteaptă să vorbesc cu ei dar nu sunt în stare, e îngrozitor. Blonavii sunt întinși pe paturi și se aude doar sunetul electrocadiogramelor. Cu o asemenea avalanșă de pacienți în pericol vital nu suntem obișnuiți nici măcar noi.”, au adăugat ei.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close