Antena 3 CNN Actualitate Social Leacuri false pe internet, în plină criză de coronavirus

Leacuri false pe internet, în plină criză de coronavirus

În plină criză de coronavirsus, internetul este plin de false leacuri băbeşti împotriva virusului cum ar fi: ungerea cu diverse uleiuri esenţiale, folosirea clorului pe corp sau stropirea cu argint coloidal.

Leacuri false pe internet, în plină criză de coronavirus
Sursa foto: Pixabay
21 Mar 2020   •   16:49

Experții ne avertizează însă să nu ne luăm după informații neverificate, pentru că deocamdată nu există studii care să ateste eficienţa acestor false măsuri preventive în lupra cu COVID 19.

Inginerul Ion Truşcă foloseşte argintul coloidal pentru a stropi maştile pe care le foloseşte el şi apropiaţii săi. Susţine că această substanţă are puterea de a omorî viruşii şi că a fost folosit încă de prin secolul 19 împotriva bolilor infecţioase.

„Pe vremuri când holera facea ravagii, au scăpat cei care au băut din vase de argint, de aici a plecat ideea. Dacă impregnăm masca cu o soluţie de argint coloidal, ionic sau argint colidal normal, ionii de argint distrug viruşii”, spune Trușcă.

Medicii ne recomandă însă să fim sceptici în privinţa leacurilor băbeşti, de orice fel, pentru că deocamdată nu există studii care să ateste că acestea leacuri sunt benefice în lupta împotriva coronavirusului.

Până medicii și savanții vor găsi un leac sau un vaccin adevărat, testat și sigur, recomandările Organizației Mondiale a Sănătății sunt să respectăm regulile de igienă, să folosim dezinfectant, să ne splăm des pe mâini, să stăm acasă şi să păstrăm distanţa socială.

Leacuri false pe internet, în plină criză de coronavirus

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close