Antena 3 CNN Actualitate Social Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa de sezon: „Educația pentru sănătate și imunizarea”

Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa de sezon: „Educația pentru sănătate și imunizarea”

Europarlamentar și membru în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, doctorul Tudor Ciuhodaru cere declararea ”urgenței de sănătate publică” în UE, din cauza coronavirusului, adăugând că va solicita două măsuri urgente ce au ca obiectiv limitarea propagării viruslui.

Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa de sezon: „Educația pentru sănătate și imunizarea”
Sursa foto: sursă foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
26 Ian 2020   •   17:06

„Pe de o parte să se declare această situație drept o urgență de sănătate publică la nivel european și în al treilea rând să adopte o rezoluție prin care să recomande tuturor țărilor măsuri unitare de monitorizare activă, prevenție și pregătiri pentru o eventuală intervenție, deoarece măsurile luate până acum de Guvernul României sunt nesemnificative din punctul meu de vedere”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

În ceea ce privește sezonul gripal din România, medicul spune că cetățenii ar trebui să respecte aceleași reguli simple de protecție.

Citește Și Medicul Tudor Ciuhodaru: "Atenție, e alertă globală! Noul tip de coronavirus identificat în China amenință acum și Europa"

„În doar câteva zile s-au confirmat opt cazuri doar la Iași. Numărul infecțiilor respiratorii se apropie de 100.000 la nivel național, cu7% mai mult decât săptămâna trecută. Anul trecut epidemia de gripă a dus la 129 de decese”, a mai precizat medicul la Antena 3.

„A evita contactul cu persoanele bolnave, a evita aglomerațiile. Unde există risc crescut de a intra cu o persoană infectată este important ca oamenii să nu stea lângă persoanele care tușesc sau strănută. Insist pe faptul de a nu duce copiii în colectivitate dacă prezintă febră, frison, tuse sau secreții nazale abundente. Educația pentru sănătate ar trebui predată la școală. Spălatul cu apă și săpun ar trebui să dureze cel puțin 20 de secunde. Vaccinarea trebuie făcută doar la recomandarea medicului de familie sau a specialistului. Educația pentru sănătate și imunizarea ar fi soluțiile optime pentru aceste zile”, a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa de sezon: „Educația pentru sănătate și imunizarea”

 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close