Antena 3 CNN Actualitate Social Româncă, mesaj tulburător după izbucnirea pandemiei de coronavirus: Doar așa veți avea oamenii iubiți mai mult timp lângă voi

Româncă, mesaj tulburător după izbucnirea pandemiei de coronavirus: Doar așa veți avea oamenii iubiți mai mult timp lângă voi

Bianca Ștefan îi îndeamnă pe români să stea în casă pentru a putea stopa pandemia de COVID - 19. Ea a pornit de la cazul tatălui ei și a povestit cum o întâmplare nefericită l-a ucis pe când acesta avea doar 29 de ani.

Româncă, mesaj tulburător după izbucnirea pandemiei de coronavirus: Doar așa veți avea oamenii iubiți mai mult timp lângă voi
Sursa foto: foto: Pixabay.com
19 Mar 2020   •   16:55

Ultima oară când l-a strâns în brațe avea doar doi ani și cinci luni. A crescut cu ideea că o răcelă l-a răpus. De fapt, un sistem imunitar deficitar i l-a răpit prea rapid. 

Acum, cei mai expuși la noul coronavirus sunt persoanele vârstnice care au boli cronice, dar și persoanele mai tinere cu sistem imunitar scăzut. De aceea, jurnalista a tras un puternic semnal de alarmă. Citiți-l ți veți înțelege de ce este atât de important să stăm în casă.

”Povestea tatălui meu. Avea leucemie (neștiind acest lucru), a răcit și într-o săptămână a murit... Am ales să vorbesc despre acest subiect tocmai acum pentru că nu mai suport să văd atâta inconștiență în lumea asta...

Tatăl meu a murit când eu aveam doar doi ani și 5 luni. Avea 29 de ani și o viață întreagă înainte. Însă mai avea și leucemie (deși nu știa), ceea ce l-a făcut să devină și mai fragil... A răcit puternic, a luat pastile pentru răceală, a făcut injecții, a început să vomite. A mers la spital să fie tratat. În timpul internării, i-au zis că ar avea ulcer gastric și că răceala a condus la agravarea problemelor de sănătate. A ajuns să aibă leucemie acută limfoidă în numai câteva zile. A intrat în comă. S-a stins din viață fără să apuce să mă mai vadă pentru ultima dată, cum își dorea... și fără să știe că avea leucemie... N-a mai apucat să afle. Poate că a fost mai bine pentru el să nu știe. A fost suferința mai mică. Au trecut 23 de ani de atunci... Tot în luna martie eram.

Este foarte trist ceea ce se întâmplă acum și este mai trist să vedem cum oamenii nu respectă măsurile autorităților și par să nu le pese de viața persoanelor care suferă de boli cronice sau nu au un sistem imunitar bun, predominant la persoanele în vârstă.

Eu nu am apucat să îl am mai mult timp pe tata lângă mine din cauza unei "răceli", aș zice eu, și nu din cauza leucemiei, pentru că nu avea o formă severă pe atunci.

Nu doresc nimănui să treacă prin ce a trecut familia mea. Așa că stați în casă, respectați măsurile de prevenție și doar așa veți avea oamenii iubiți mai mult timp lângă voi...”, a scris Bianca Ștefan pe Facebook.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close