Antena 3 CNN Actualitate Social Nicolae al României, la decesul Prințului Philip, își amintește relația Ducelului cu Regele Mihai

Nicolae al României, la decesul Prințului Philip, își amintește relația Ducelului cu Regele Mihai

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, își amintește relația apropiată dintre Familia Regală a Marii Britanii și cea a României, și cum a realizat dimensiunea familiei din care face parte la o vizită la Castelul Windsor, acum 21 ani. Nicolae transmite condoleanțe Familiei Regale engleze.

Nicolae al României, la decesul Prințului Philip, își amintește relația Ducelului cu Regele Mihai
de Claudia Popovici    |    09 Apr 2021   •   18:04

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Acesta era căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din anul 1947. Ducele de Edinburgh, care fusese căsătorit cu regina timp de 73 de ani și era descris ca sursa ei de putere, a murit „pașnic” la Castelul Windsor în această dimineață.

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, își amintește relația apropiată dintre Familia Regală a Marii Britanii și cea a României. El transmite condoleanțe Familiei Regale engleze.

„Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg, la naștere prinț al Greciei și al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României”, spune Nicolae al României, vineri, în ziua decesului Prințului consort.

Acesta își amintește ziua în care a mers cu familia sa în vizită la Castelul Windsor, și cum a conștientizat atunci, la un prânz organizat de Regina Elisabeta a II-a, dimensiunea familiilor regale a României și a Marii Britanii.

„În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinții și cu sora mea, am fost invitați la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre și conexiunile ei.

Pot spune că am trăit revelația rădăcinilor familiei mele și a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene”, mai spune Nicolae. El se roagă ca pe Prințul consort Philip „Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa”.

Ducele de Edinburgh, soţul reginei Elizabeth a II-a, a murit la Castelul Windsor

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham, conform BBC News.

Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului. Starea de sănătate a prinţului Philip se deteriorase în ultima perioadă şi se retrăsese din viaţa publică în anul 2017.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close