x close

Noi dezvăluiri despre cazul Lucan. Cum l-a ajutat Emil Boc pe medic să câştige un milion de euro dintr-o afacere imobiliară

09 Ian 2018   •   08:40
Noi dezvăluiri despre cazul Lucan. Cum l-a ajutat Emil Boc pe medic să câştige un milion de euro dintr-o afacere imobiliară

Noi dezvăluiri în cazul medicului Mihai Lucan! Clinica privată a acestuia, construită pe un teren al Primăriei din centrul Clujului, este o afacere care aduce un profit de circa 1 milion de euro pe an. Cu ajutorul primarului Emil Boc, Lukmed a devenit şi o bună afacere imobiliară. Clinica va primi 1 milion de euro în următorii 10 ani dintr-un contract de închiriere încheiat recent.

Primarul Clujului, Emil Boc, urmează să fie audiat la DIICOT în legătură cu relaţia pe care a avut-o cu medicul urolog Mihai Lucan, anchetat pentru că ar fi produs pagube de circa 1 milion de euro Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

Oameni apropiaţi afacerii medicului Lucan spun că investiţia a fost sprijinită masiv de Primăria Cluj-Napoca. "Mihai Lucan a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. Nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. Există o succesiune de hotărâri de consiliu local din care se poate observa cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business“, susţine deputatul Emanuel Ungureanu (USR), cel care l-a denunţat la DIICOT pe medicul Lucan.

Ungureanu se referă la contractul de asociere în participaţiune semnat de Primăria Cluj-Napoca şi Mihai Lucan în 2004, în urma căruia medicul a primit în folosinţă un teren de 1.000 de metri pătraţi în centrul oraşului pentru a construi o clinică privată de urologie. Lucan a plătit atunci primăriei 70.000 de euro pentru o suprafaţă care astăzi ar valora circa 1 milion de euro, scrie Adevărul.

Parteneri
Parteneri
sati