Antena 3 CNN Actualitate Social O femeie din Iași i-a speriat pe medici, după ce a luat în greutate 80 de kilograme în timpul sarcinii. „Am mâncat pentru doi”

O femeie din Iași i-a speriat pe medici, după ce a luat în greutate 80 de kilograme în timpul sarcinii. „Am mâncat pentru doi”

O femeie din Iași a reușit să-i uimească pe medici, după ce a luat în greutate 80 de kilograme pe perioada sarcinii.

O femeie din Iași i-a speriat pe medici, după ce a luat în greutate 80 de kilograme în timpul sarcinii. „Am mâncat pentru doi”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Feb 2020   •   15:56

Mămica de 37 de ani le-a spus specialiștilor că a vrut să nască un copil sănătos și în toată această perioadă a mâncat cât pentru doi.

Le-a mărturisit totodată că are senzația de foame și sete în exces, are vederea neclară și că adoarme în orice moment al zilei. 

Diagnosticul primit a fost însă dur: obezitate, diabet și boli cardiovasculare. 

„Pacienta a ajuns la spital acuzând simptomele specifice diabetului zaharat. În urma testelor de specialitate s-a constatat că suferea de această boală, dar și boli cardiovasculare. Pe perioada sarcinii acumulase zeci de kilograme pe care nu a reușit să le dea jos. Multe ieșence se îngrașă peste măsură în timpul sarcinii deoarece cred în preconcepția că trebuie să mănânce pentru doi. Mai mult decât atât, pe perioada sarcinii, papilele gustative și olfactive se dezvoltă, fapt pentru care au senzația că trebuie să mănânce mai mult. Acestea fac abuz de dulciuri, prăjituri cu cremă, ciocolată, alimente de tip fast-food și alimente tartinabile. Aceste obiceiuri alimentare determină creșterea masivă în greutate”, spune dr. Gina Botnariu, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, pentru BZI.

×
Subiecte în articol: obezitate
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close