Antena 3 CNN Actualitate Social Pensii 2020. PSD vrea o nouă categorie specială de pensionari

Pensii 2020. PSD vrea o nouă categorie specială de pensionari

Pensii 2020. Un grup de social-democrați a propus o nouă modificare la legea pensiilor publice. Deputații PSD doresc ca o categorie de angajați să fie încadatră la cea a celor cu activitate în domenii specifice.

Pensii 2020. PSD vrea o nouă categorie specială de pensionari
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Feb 2020   •   12:26

Iniţiatorii au depus recent la Senat un proiect privind reducerea cu zece ani a vârstei standard de pensionare pentru angajaţii din domeniul construcţiilor de nave, respectiv cei care lucrează în domenii de activitate precum cea de „control nedistructiv cu radiaţii ionizante, izolare cu vată minerală, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudură, montare/demontare schele, lăcătuşerie montaj, tubulatură montaj, polizare montaj, mecanică montaj şi electrică montaj”.

Schimbări la pensii 2020. Această categorie ar beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu zece ani

Aceşti angajaţi ar urma să beneficieze, în cazul unui stagiu minim de cotizare de 30 de ani, de o reducere a vârstei standard de pensionare cu zece ani, iar vârsta minimă de pensionare ar urma să fie, în cazul celor care activează în construcţia de nave, de 53 de ani pentru femei şi 55 de ani pentru bărbaţi, scrie adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: PENSII 2020.
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close