x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

RADET nu îi va mai debranșa pe cei care au datorii la căldură și apă caldă

de 19 Mai 2017   •   13:55
RADET nu îi va mai debranșa pe cei care au datorii la căldură și apă caldă  16
Foto: pixabay.com

Regia Autonomă pentru Distribuția Energiei Termice are în plan introducerea unui sistem prin care nu va mai debranșa asociațiile de proprietari care au datorii la căldură și apă caldă din cauza unor vecini rău-platnici sau a unor administratori care nu au achitat factura, a declarat, vineri, Florian Mateiță, partener RomInsolv, administratorul judiciar al RADET.

El a susținut că nu este corect sistemul actual, potrivit căruia consumatorii nevinovați și cu plata la zi au de suferit pentru că vecinii acumulează datorii.

„Există o practică pe care cei de la bloc o știu, ca în cazul în care asociația nu plătește în mod repetat, RADET le închide căldura și apa caldă pe scară. Am studiat mai bine legislația și vrem să nu se mai întâmple acest lucru, în sensul în care oamenii nevinovați, care sunt de bună credință și și-au plătit facturile, să nu fie afectați de problemele financiare ale altuia sau de ghinionul de a avea un administrator care a fugit cu banii.

Drept pentru care am imaginat o acțiune oblică și vom ținti exact în persoana care este rău-platnică, prin intermediul administratorului, toată asociația urmând să beneficieze de apă caldă și căldură, inclusiv cel care nu a plătit, pentru că, oricum, până la urmă tot va plăti", a susținut administratorul judiciar.

 

 

Sursă: Agerpres
sati