Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat, explicație după mesajul transmis de RO-ALERT: 112 trebuie să rămână liber pentru urgențele cu risc vital

Raed Arafat, explicație după mesajul transmis de RO-ALERT: 112 trebuie să rămână liber pentru urgențele cu risc vital

Raed Arafat, explicație după mesajul transmis de RO-ALERT: 112 trebuie să rămână liber pentru urgențele cu risc vital
26 Ian 2019   •   15:21

Autoritățile au emis o alertă prin sistemul RO Alert prin care fac apel la populație să NU mai apeleze la 112 decât în cazuri urgente și care țin de viață și de moarte. Asta după ce rețelele au fost supraaglomerate de apeluri care au legătură cu copaci prăbușiți, mașini lovite și ale cazuri care țin de fenomenele meteo.

Raed Arafat a venit cu explicații după ce a fost transmiă aeasta alertă bucureștenilor. Secretarul de stat MAI a declarat exclusiv, la Antena 3, cp se dorește ca linia 112 să rămână liberă pentru urgențele cu risc vital.

”Pentru fiecare copac sună 10 persoane, nu una. Noi încercăm să transmitem cetățenilor că noi știm de acești copaci, vom interveni când putem. Vrem să lăsăm liber 112 pentru urgențele cu risc vital. Dacă sunt victime în momentul când un copac cade, într-adevăr să se sune. Noi avem sute de intervenții pentru copaci și crengi căzute și care nu pun în pericol viața oamenilor”, a declarat Arafat, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: explicatii mesaj
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close