Antena 3 CNN Actualitate Social Florin Cîțu, despre amânarea ratelor românilor: Cereri către bancă, în 45 de zile de la OUG

Florin Cîțu, despre amânarea ratelor românilor: Cereri către bancă, în 45 de zile de la OUG

Florin Cîțu atenționează cu privire la amânarea ratelor românilor. Ministrul Finanțelor susține că persoanele care doresc amânarea ratelor trebuie să depună cereri către bănci într-un interval de 45 de zile de la apariția ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu, despre amânarea ratelor românilor: Cereri către bancă, în 45 de zile de la OUG
Sursa foto: Facebook
30 Mar 2020   •   17:27

„Este corect. Sunt câteva clarificări care au fost omise. Am văzut discuții în spațiul public. Dobândă la dobândă. Cine poate beneficia? Când poate beneficia? Am extins și perioada la care se pot face aceste cereri.  Acum permitem oamenilor 45 de zile de la momentul la care apare această ordonanță de urgență să facă cereri către bancă”, a spus Cîțu.

Știrea inițială: Cabinetul Orban se reunește luni după-amiază în ședință de Guvern. Pe ordinea de zi vor figura normale de aplicare ale Ordonanței de guvern care dă posibilitarea românilor de a-și amâna cu până la 9 luni plata ratelor la bănci.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat joi seara că plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

De această facilitate pot să beneficieze cei care au fost afectaţi direct sau indirect de pandemia de Covid-19.

Pe de altă parte, Florin Cîţu a precizat că, în ceea ce priveşte dobânda, aceasta se capitalizează la soldul creditului existent, dar se reeşalonează pe toată durata creditului. Excepţie fac împrumuturile ipotecare pentru care dobânda se plăteşte eşalonat pe o perioadă de 5 ani, iar statul garantează 100% plata dobânzii capitalizate.

×
Subiecte în articol: guvern Ludovic Orban
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close