Antena 3 CNN Actualitate Social Slujba religioasă difuzată la boxe de o dubă care s-a plimbat prin Năvodari - VIDEO

Slujba religioasă difuzată la boxe de o dubă care s-a plimbat prin Năvodari - VIDEO

Slujba religioasă de duminică a fost difuzată de o dubă cu boxele scoase pe plafon în Năvodari. Enoriașii care mergeau de obicei la biserică au putut asculta procesiunea chiar de acasă.

Slujba religioasă difuzată la boxe de o dubă care s-a plimbat prin Năvodari - VIDEO
30 Mar 2020   •   19:17

Duba era însoțită de o mașină de poliție și încă un autoturism care transporta o icoană mare.

”Chemare la rugăciune în județul Constanța

Întrucât zilele trecute autoritățile au sensibilizat cetățenii prin redarea Imnului Național al României pe spațiul public, Arhiepiscopia Tomisului a desfășurat o acțiune similară pentru creștini, printr-o procesiune cu caracter privat prin județul Constanța, în după amiaza zile de astăzi, duminică, 29 martie 2020.


Scopul acțiunii a fost chemarea conștiinței creștine la rugăciune înaintea lui Dumnezeu, așa cum a făcut dintotdeauna Biserica în situații grave de epidemii și pandemii, care au amenințat viața oamenilor, darul cel mai de preț făcut nouă de Dumnezeu.

Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de slujitori bisericești, a purtat prin județ moaștele Sf. Mare Mc. Doctor fără de arginți Pantelimon, ale Sf. Mc. Epictet și Astion, ale Sf. Ier. Nectarie, precum și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axionița, copie de la Sf. Munte Athos, aflată în Catedrala arhiepiscopală, pe traseul: Constanța, Năvodari, Lumina și Hârșova.


Mâine se va continua pe traseul Cernavodă, Medgidia, Techirghiol și Mangalia.


În sudul județului, Arhim. Andrei Tudor, exarh al mânăstirilor și starețul mânăstirii Dervent, a purtat în procesiune Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dervent și moaștele Sf. Mc. Epictet și Astion, pe traseul: Dobromir, Șipote, Cobadin, Ciocârlia, Adamclisi, Băneasa.
Menționăm că acțiunea a respectat normele legale în vigoare, fiind încadrată la deplasare în interes profesional.”, transmite Biroul de Comunicare a Arhiescopiei Tomisului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close