Antena 3 CNN Actualitate Social Sorina Pintea a mărturisit greutățile pe care le-a avut după ce a aflat că suferă de o boală gravă: "Nu știa boala cu cine se pune. Copiii plângeau pe ascuns"

Sorina Pintea a mărturisit greutățile pe care le-a avut după ce a aflat că suferă de o boală gravă: "Nu știa boala cu cine se pune. Copiii plângeau pe ascuns"

Sorina Pintea a vorbit despre chinurile prin care a trecut după ce a fost diagnostică cu o boală gravă. Fostul ministru al Sănătății a mărturisit că nu de puține ori copiii săi plângeau pe ascuns.

Sorina Pintea a mărturisit greutățile pe care le-a avut după ce a aflat că suferă de o boală gravă: "Nu știa boala cu cine se pune. Copiii plângeau pe ascuns"
de M.V    |    08 Feb 2020   •   14:29

"Nu știa boala cu cine se pune. Ce s-a întâmplat a fost și pentru mine un șoc și trebuie să recunosc că a fost pentru a doua oară în viața mea când m-am simțit descumpănită și dezorientată puțin. Am primit un diagnostic ciudat, un diagnostic care m-a pus pe gânduri. În luna iulie 2019 mi-au apărut niște pete pe față, identice, pe ambii obraji. M-am dus la dermatolog ca orice om normal, mi s-a spus că am o dermatită, am primit unguente și m-am dus în vacanță la începutul lui august. Am venit apoi acasă și pentru că semnele nu treceau am consultat cel de-al doilea dermatolog, care mi-a schimbat unguentul, dar tot unguent a fost. Apoi au început să-mi apară pete pe mâini. M-am dus la al treilea dermatolog și am primit două tipuri de unguente, unul pentru mână și unul pentru obraji

Am luptat să avem imunoglobuline în țară pentru că întotdeauna am empatizat cu pacienții și am simțit că trebuie să fac ceva și uite că nu am greșit. Am ajuns să am nevoie de această terapie. Mi-a fost administrată și chiar după prima cură deja analizele mele arătau mult, mult mai bine. În data de 3 februarie, când am ales să vorbesc despre boală, am primit rezultatele ultimelor analize care arătau că boala a intrat în remisie, deci totul este în limite normale. Mare, foarte mare bucuri.

Bolile autoimune au în spate o chestiune genetică, care nu există la mine, un neoplasm care nu există, o boală infecțioasă care nu există, stresul care a existat.

"Mă trezeam noapte să iau medicamentele și mă duceam într-un colț al casei și plângeam pentru că soțul meu e foarte vigilent și se trezea la fiecare mișcare. A fost și el puțin sperial la început și încercam să nu transmit povara. Copiii când veneau la mine zâmbeam, ne amuzam. Ei erau obișnuiți să glumească cu mine și o făceau în continuare, dar și ei plângeau pe ascuns pentru că am aflat ulterior. E ciudat, dar nicio clipă nu m-am gândit că nu o să fiu bine, nicio clipă. M-am gândit că va dura puțin mai mult tratamentul. Atunci când mi s-a spus că s-ar putea să ascund un neoplasm am spus: Ok, asta este, se tratează, ce bine că o să-l descopăr în fază incipientă", a spus Sorina Pintea, pentru România TV. 

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close