Antena 3 CNN Actualitate Social Spectacole cu public, în programe pilot, la Teatrul Național și la Opera din București. Opţiuni pentru persoanele vaccinate

Spectacole cu public, în programe pilot, la Teatrul Național și la Opera din București. Opţiuni pentru persoanele vaccinate

La două săptămâni după Paște, în cadrul unor programe-pilot, la Teatrul Național și la Opera Națională din București vor avea loc spectacole cu sălile aproape pline.

Spectacole cu public, în programe pilot, la Teatrul Național și la Opera din București. Opţiuni pentru persoanele vaccinate
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    26 Apr 2021   •   18:52

Una dintre propuneri este ca spectatorii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 să nu poarte mască, a precizat ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Potrivit acestuia, vor fi circuite separate de intrare și ieșire, accesul în sală va fi pe principiul împărţirii pe sectoare, astfel încât să se facă gradual, pentru a se evita, pe cât posibil, o interacţiune pe scară largă.

În sală vor fi grupuri de persoane şi doar între grupuri va fi un scaun liber. Mai exact, la o sală de 1.000 de locuri ar fi în jur de 800 de persoane, iar la o sală de 300 de locuri ar fi în jur de 250 de persoane.

„Vom încerca să implementăm câteva, variante pentru a putea trage nişte concluzii. Ceea ce vă spun nu sunt concluzii finale, dar s-ar putea ca un braţ de program-pilot să-i includă doar pe cei vaccinaţi, altul să aibă în vedere toată lumea care este imunizată, altul să meargă doar pe testare.

Şi vom vedea, pe toate cele trei sau patru braţe ale programului-pilot, în ce măsură vom impune obligativitatea păstrării măştii", a spus, luni, Gheorghiu, la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Capitală, notează hotnews.ro.

Propunerile vin în contextul în care şi experimentele făcute în alte ţări au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanții nu poartă mască.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close