Antena 3 CNN Actualitate Social Sute de beneficiari de ajutor social s-au trezit fără indemnizaţii, după ce au jucat banii la păcănele

Sute de beneficiari de ajutor social s-au trezit fără indemnizaţii, după ce au jucat banii la păcănele

În multe judeţe din țară, sute de beneficiari ai ajutorului social s-au trezit fără indemnizaţii după ce au jucat banii de la stat la păcănele, iar câştigurile au uitat să le declare la Fisc.

Sute de beneficiari de ajutor social s-au trezit fără indemnizaţii, după ce au jucat banii la păcănele
Sursa foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Feb 2020   •   13:57

Într-un sat din Dâmboviţa, măsura a stârnit revoltă printre localnici. Unii s-au trezit fără ajutoare sociale, deşi susţin că n-au călcat niciodată într-o sală de jocuri.

Curtea de Conturi a descoperit că zeci de persoane din comuna I. L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa sunt datoare la stat. Aproape un sfert dintre beneficiarii ajutorului social şi-au jucat banii la păcănele, iar câştigul au uitat să-l declare la Fisc, aşa cum cere legea.

Pentru că nu şi-au plătit la timp impozitul datorat pentru veniturile din jocurile de noroc, Primăria le-a oprit ajutorul social.

Aceeaşi situaţie este şi în Maramureş, unde aproape o mie de asistaţi social sunt datori la Fisc pentru câştigurile de la păcănele.

Unii dintre ei au câştigat chiar şi câteva zeci de mii de lei.

×
Subiecte în articol: ajutor social bani pacanele
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close