Antena 3 CNN Actualitate Social Transportatorii români, acuzaţii grave autorităţilor maghiare: E discriminare pe față!

Transportatorii români, acuzaţii grave autorităţilor maghiare: E discriminare pe față!

Transportatorii români aduc acuzaţii grave autorităţilor maghiare! Tirurile româneşti sunt blocate în cozi uriaşe, în timp ce şoferii de alte naţionalităţi trec fără probleme prin vămile dintre România şi Ungaria sau cele dintre Austria şi Ungaria, susține unul dintre liderii FORT. 

Transportatorii români, acuzaţii grave autorităţilor maghiare: E discriminare pe față!
20 Mar 2020   •   16:40

Nici navetiștii nu mai pot trece graniţa pentru a ajunge la locul de muncă. Şi există riscul să apară probleme şi în aprovizionarea cu alimente, situație care lovește dur economia României, acuză transportatorii români.

”Aalaltăieri domnul ministru de Externe a avut o întrevedere cu cel al Ungariei pe tema trecerii frontiere austriaco-ungare. Sunt cozi de 60 de kilometri. Hotârârea comună e de a se deschide frontierele inclusiv pentru transporturile de marfă. Automarfarele românești s-au îndreptat pe baza declarației către punctele de frontieră. Ajunși acolo au constat cu surprindere că n-au putut să treacă.

Polițiștii de frontieră maghiari spuneau că prevederea e penrtru maghiari, austriaci. Este o discriminare pe față, față de ceilalți transportatori. În zona de Vest a Ungariei exista forță de muncă ce lucrează în Austria. Nu au apărat interesele maghiarilor care vin să lucreze în România. Acest lucru sta în aer. Am angajați care nu pot traversa frontiera. pierderi inimaginabile în zona de Vest a țării”, a declarat Siegfried Mayer, Secretarul general adjunct al Federației Operatorilor Români de Transport.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close