Antena 3 CNN Actualitate Social Tudor Ciuhodaru, mesaj de ultimă oră cu privire la cornavirus: Așa putem reduce riscul apariției de noi cazuri

Tudor Ciuhodaru, mesaj de ultimă oră cu privire la cornavirus: Așa putem reduce riscul apariției de noi cazuri

Tudor Ciuhodaru este de părere că măsurile cele mai eficiente sunt cele legate de prevenție. Acestea ar putea reduce riscul apariției a noilor cazuri.

Tudor Ciuhodaru, mesaj de ultimă oră cu privire la cornavirus: Așa putem reduce riscul apariției de noi cazuri
Sursa foto: Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
28 Feb 2020   •   16:20

”Era previzibil țințnd cont că singurele măsuri eficiente sunt cele legate de prevenție și doar aplicarea lor riguroasă ar putea reduce riscul de apariție a noi cazuri. E prima verigă din acest lanț. Insistarea pe prevenție e foarte importantă. Dacă vii din străinătate, se pot contamina chiar în avion. 

Asta impune poate și o altă abordare. M-am uitat și ce măsuri se iau prin alte părți. E de evitat zonele agolmerate, atenție la mijloacele de transport în comun și pregătirea spitalicească.

Sunt multe controverse legate de acest virus. În primul rând, severitatea cazului. În China s-a demonstrat că mortalitatea e sub 1% la persoanele cu vârste până în 50 de ani, pe de altă parte nu vorbim de un pacient în acest caz, ci doar de un purtător, depistat pozitiv”, a zis Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Hidroelectrica, anunţ privind indexul pe luna septembrie 2023
x close