Un codalb, specie pe cale de dispariție, împuşcat cu alice, la Teleorman

23 Ian 2020   •   09:30
Un codalb, specie pe cale de dispariție, împuşcat cu alice, la Teleorman FOTO: Fundaţia Visul Luanei

Un codalb (Haliaeetus albicilla) a fost descoperit rănit de către un paznic de vânătoare într-un câmp din comuna Fântânele, lângă oraşul Zimnicea - Teleorman, anunţă Fundaţia Visul Luanei.  

„Cu ajutorul colegilor de la Societatea Ornitologica Romana, pasărea a fost adusă la Centrul nostru de Reabilitate unde a fost consultată medical şi internată. Pe lângă starea avansată de slăbire, a fost identificată o fractură în proces de calusare la nivelul tibio-tarsului stâng şi o alică sub piele la nivelul membrului drept. Bănuim că fractura a fost cauzată de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul.

Dat fiind faptul că osul respectiv este în proces de reosificare, fractura s-a produs cu mai multe zile în urmă, iar animalul a supravieţuit în această perioadă din resursele corporale preexistente şi cadavre găsite, fiind o specie ocazional necrofagă. Aripile şi celelalte funcţii par a fi în regulă. Sperăm că se va putea recupera corespunzător şi după o perioadă de reabilitare să o putem elibera“, spun cei de la fundaţie, potrivit adevarul.

Această specie este pe cale de dispariţie şi strict protejată în România. Vânătoarea ei este interzisă şi încadrată ca infracţiune.

 

ExitPOLL
Parteneri
x close