Antena 3 CNN Actualitate Şoferul microbuzului lovit de tren la Iaşi nu avea permis pentru a conduce astfel de vehicule (VIDEO)

Şoferul microbuzului lovit de tren la Iaşi nu avea permis pentru a conduce astfel de vehicule (VIDEO)

Şoferul microbuzului lovit de tren la Iaşi nu avea permis pentru a conduce astfel de vehicule (VIDEO)
14 Aug 2009   •   17:59

Şoferul microbuzului care a fost lovit vineri de tren, în localitatea Scânteia din judeţul Iaşi, are la activ şapte sancţiuni rutiere, potrivit ARR Iaşi.

Mai mult, tânărul în vârstă de 26 de ani nu avea permis pentru a conduce astfel de vehicule, susţine Directorul Autorităţii Rutiere Române Iaşi, Cristian Foia. Potrivit ultimului bilanţ, din microbuzul care transporta 16 pasageri, 13 oameni au murit în urma impactului. Şoferul va fi cercetat nu pentru ucidere din culpă ci pentru carnagiu pe calea ferată.


Firma căreia îi aparţine microbuzul, Valcris Trans Iaşi, nu avea licenţă de transport pentru zona respectivă, având atribuite trasee în zona opusă, respectiv Paşcani, potrivit ARR Iaşi. ?Vehiculul este licenţiat legal, în această parte a judeţului însă nu a câştigat şi nu deţine trasee, făcea o cursă ocazională, ilegală?, a declarat Cristian Foia, şef ARR Iaşi.

În plus, microbuzul care transporta ci 16 oameni a fost importat ca microbuz de marfa, dar a fost modificat pentru a efectua transport de persoane.

Trenul privat era un accelerat ce aparţine companiei Regiotrans, iar cursa Braşov - Iaşi era efectuată de o jumătate de an. În urma impactului cu microbuzul nu au fost înregistrate victime în rândul celor 15 călători din tren.

Treisprezece persoane au murit, vineri, după ce un microbuz a fost lovit de un tren în localitatea Scânteia, din judeţul Iaşi. Este vorba de trenul accelerat Braşov - Iaşi. Incidentul s-a produs în dreptul gării Scânteia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close