Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu: Condamn atacul chimic din Siria. SUA au acționat corect

Sorin Grindeanu: Condamn atacul chimic din Siria. SUA au acționat corect

Sorin Grindeanu: Condamn atacul chimic din Siria. SUA au acționat corect
07 Apr 2017   •   11:04

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri dimineață, că Statele Unite au acționat corect atunci când au atacat baza aeriană siriană, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuieşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

"Noi, ca şi stat, condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite şi tot ceea ce decurge din angajamentele noastre ca ţară membru NATO le vom respecta. Dar atacuri de tipul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care n-au legătură cu nicio regulă internaţională, cu absolut nimic, trebuie pedepsite", a spus Grindeanu, după o vizită la Fabrica Ford din Craiova, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Grindeanu a precizat că a avut, vineri dimineaţă, o discuţie pe această temă cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. 

"În cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial (pe această temă, n.r.)", a spus Grindeanu. 

Întrebat dacă Statele Unite au informat în vreun fel România şi partenerii NATO că urmau să bombardeze Siria, şeful Executivului a precizat că este "convins" de acest lucru. 

"Sunt convins că partenerii NATO şi nu numai ai Statelor Unite ale Americii - vorbim de chestiuni militare - au fost informaţi, s-au respectat toate procedurile. N-am niciun fel de dubii din acest punct de vedere", a mai afirmat Grindeanu. 

Aceste lovituri, prima operaţiune militară a Statelor Unite contra regimului sirian, au fost efectuate cu "59 de rachete" de croazieră Tomahawk, a anunţat Casa Albă, precizând că acestea au vizat baza aeriană Shayrat "asociată programului" de arme chimice al Damascului şi "direct legată" de evenimentele "oribile" de marţi. 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close