Antena 3 CNN Actualitate Sorin Minea, Romalimenta: Singurul care a procedat normal a fost Achim Irimescu

Sorin Minea, Romalimenta: Singurul care a procedat normal a fost Achim Irimescu

Sorin Minea, Romalimenta: Singurul care a procedat normal a fost Achim Irimescu
03 Mar 2016   •   21:24

Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, consideră că ministrul Achim Irimescu a procedat corect în cazul infecţiilor cu E.coli din judeţul Argeş.

„Să faci o confuzie între rechemare şi retragere...a fost vorba de o rechemare. Regulamentul spune că procesatorul era obligat să anunţe. Dacă nu, magazinul sau organul abilitat. Singurul care a procedat normal a fost Achim Irimescu. E.coli este un germen patogen. Oamenii cumpăraseră brânză, cineva trebuia să îi anunţe. De unde ştim că pe data de 10 nu a fost un lot contaminat? În mod normal eu sunt obligat să analizez fiecare lot şi la intrare şi la ieşire. Dacă am buletinul de analiză, spun, fraţilor uitaţi. Laptele n-are nicio problemă. Brânza nu putea fi contaminată numai de lapte. Există un risc, e normal să fie luate probe acum" a explicat Sorin Minea, joi, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv".

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afirmat joi, într-o postare pe Facebook, că a procedat "absolut corect și conform cu legislația UE și națională" atunci când a anunțat numele producătorului la care s-a găsit brânză de vaci contaminată cu E-coli.

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close