Antena 3 CNN Actualitate Sorin Roșca Stănescu, la DNA: ”Este mâna lui Traian Băsescu”

Sorin Roșca Stănescu, la DNA: ”Este mâna lui Traian Băsescu”

Sorin Roșca Stănescu, la DNA: ”Este mâna lui Traian Băsescu”
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Ian 2016   •   10:40
Sorin Roșca Stănescu, audiat joi la DNA în dosarul creditelor frauduloase, a spus că el este anchetat pentru că a luptat cu sistemul și cu Traian Băsescu și, mai mult, susține că a fost chiar avertizat să nu mai scrie articole împotriva sistemului. 

”Acest sistem este mâna lui Traian Băsescu, este controlat în continuare de Traian Băsescu”, a spus Roșca Stănescu.
 
Mai mult, fostul PNL-ist susține că a primit nenumărate avertismente ca să se potolească și să nu mai scrie.
 
”Am primit nenumărate avertismente să nu mai scriu, să mă potolesc și să nu mai scriu și să nu mai spun în legătură cu ce spun cu sistemul. Nu voi renunța să o fac”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

Este vorba despre un dosar legat de cel în care Elena Udrea este acuzată că a luat ilegal un credit de 3,2 milioane de euro de la BRD. Jurnalistul susţine că ancheta în care este implicat este cauzată de dezvăluirile făcute de el despre Traian Băsescu. 
 
Fostul liberal s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul se vrea eliminarea legii care reduce pedepsele în cazul deținuților care scriu cărți.

În ce privește cauza în care a venit joi la Direcția Națională Anticorupție, Roșca Stănescu a spus că a fost pe cale să renunțe la apărătorul său pentru un avocat din oficiu.

”Am avut de gând să renunț și la avocat, să îmi pună ei avocat, atât sunt de inocent în cauza în care sunt anchetat”, a adăugat Stănescu.
 
Pe 25 iunie 2015, fostul senator liberal Sorin Roşca Stănescu a fost eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape opt luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul "Rompetrol"
 
Sorin Roşca Stănescu, jurnalist şi fost senator al României, a fost condamnat în octombrie 2014 la doi ani şi patru luni de închisoare, în dosarul Rompetrol, în care faptele erau prescrise, acest fapt fiind semnalat chiar şi de procurorul de şedinţă
 
S. R. Stănescu a fost găsit vinovat de utilizare de informaţii privilegiate şi de constituire a unui grup infracţional organizat. 

 

×
Subiecte în articol: DNA carti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close