Antena 3 CNN Actualitate Sorin Roşca Stănescu: Traficanţii de arme provin din Departamentul de Înzestrare al MApN

Sorin Roşca Stănescu: Traficanţii de arme provin din Departamentul de Înzestrare al MApN

Sorin Roşca Stănescu: Traficanţii de arme provin din Departamentul de Înzestrare al MApN
Sursa foto: Sorin Rosca Stanescu
29 Aug 2009   •   11:44

Cei care se ocupă, în România, cu traficul de arme, autorizat sau ilegal, provin din Departamentul de Înzestrare al MApN, şi au fost susţinuţi de-a lungul anilor de Partidul Democrat. Informaţia, apare pe blogul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu. Acesta susţine că Traian Băsescu, atât în calitate de ministru al Transporturilor, cât şi ca şef al statului, i-a promovat şi i-a susţinut în funcţii.

Sorin Roşca Stănescu prezintă pe blogul său documente despre care susţine că dovedesc existenta unor trasee ale comerţului neautorizat cu armament care pornesc şi au legătură cu România.

Este vorba despre un transport de arme care ar fi avut loc în noaptea de 28 spre 29 martie 1996 şi care ar fi decolat spre Angola din zona militară a aeroportului Otopeni. Comandant adjunct al Aeroportului Otopeni era în acea perioadă Vasile Ţocu. Acesta s-a aflat în tura în care s-a făcut încărcarea. Ulterior, in 1997, Traian Basescu l-a numit subsecretar de stat pentru Aviaţie şi inspector sef al Aviaţiei Civile.

Vasile Ţocu neagă însă orice implicare în traficul cu arme şi îl ameninţă pe Sorin Roşca Stănescu că îl dă în judecată dacă mai face astfel de acuzaţii.

Roşca Stănescu mai scrie că în 1998, Ţocu a solicitat, cu avizul lui Traian Basescu, Aeroportului Internaţional Otopeni să prezinte toate documentele legate de contrabanda cu arme. Actele i-au fost transmise lui Ţocu, dar nu au ajuns niciodată la dosarul anchetei.

Conform jurnalistului, Vasile Ţocu a fost ofiţer sub acoperire al serviciilor de informaţii, deşi se prezenta ca un simplu inginer. Şi această afirmaţie a fost infirmată de fostul şef al Inspectoratului Aviaţiei Civile.



Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close