Antena 3 CNN Actualitate Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: „Am început să mă simt din ce în ce mai rău”

Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: „Am început să mă simt din ce în ce mai rău”

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat, luni seară, pe contul său de Facebook, că a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună şi a ales să se trateze în ţară, având încredere în sistemul medical.

Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: „Am început să mă simt din ce în ce mai rău”
03 Feb 2020   •   22:53

Într-o postare pe Facebook, intitulată ”Viaţa este imprevizibilă”, Sorina Pintea povesteşte că, în noiembrie 2019, a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, de atunci fiind sub tratament, cu cortizon şi cu imunoglobuline.

„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline”, a scris fostul ministru al Sănătăţii.

Fostul ministru a precizat că a ales să se trateze într-un spital de stat din România.

„Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat. În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a mai precizat Sorina Pintea.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Sorina Pintea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close