Antena 3 CNN Actualitate Soţia lui Hayssam poate pleca în Siria

Soţia lui Hayssam poate pleca în Siria

Soţia lui Hayssam poate pleca în Siria
11 Mai 2007   •   21:12

Soţia lui Omar Hayssam poate pleca în Siria împreună cu cei şapte copii. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 2, la solicitarea Adelei Omar. Instanţa a permis familiei lui Omar să plece în Siria pe perioada verii, în vizită la bunici. Soţia sirianului a încercat de mai multe ori să scoată copiii din ţară, dar a fost oprită la graniţă.

O primă încercare a fost anul trecut, în decembrie, când Adela Omar şi copiii au fost întorşi din drum pentru că procura trimisă de Omar Hayssam nu era legală. O altă încercare eşuată a fost în luna august. Şi atunci, autorităţile de pe Aeroportul Internaţional ?Henri Coandă? au oprit ieşirea din ţară a celor doi copii mai mari ai lui Hayssam, pentru că declaraţiile notariale prezentate nu erau în regulă.

Pentru că sunt minori, copiii sirianului au nevoie de o procură specială de la tatăl lor pentru a putea părăsi ţara. Omar Hayssam este judecat pentru infracţiuni economice, dar şi pentru acte de terorism în legătură cu răpirea a trei jurnalişti români în Irak. Pus în libertate din motive medicale, sirianul a fugit din România şi este dat în urmărire internaţională.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close