Antena 3 CNN Actualitate Spărgători de Magheru. Cum se fură în Capitală

Spărgători de Magheru. Cum se fură în Capitală

Spărgători de Magheru. Cum se fură în Capitală
07 Mai 2007   •   19:24
IMAGINI în VIDEO NEWS/Observator - În capitală se fură ziua în amiaza mare pe cele mai circulate şi mai păzite bulevarde! Imaginile suprinse de o cameră de supraveghere arată că spărgătorii nu se tem de lumină şi nici de trecători. Exemplul cel mai relevant în acest sens îl reprezintă furturile filmate chiar pe Bulevardul Magheru, unul dintre cele mai bine păzite locuri din Bucureşti. În intersecţii sunt mereu poliţişti, iar magazinele au camere de supraveghere şi paznici.

Chiar şi aşa, hoţii nu se tem. Din mulţimea de trecători, camera video surprinde trei persoane care nu se grăbesc şi care evită camera de supraveghere. După cum se mişcă se vede că sunt atenţi nu la oamenii de pe trotuar, ci la maşinile din parcare. Înainte de lovitură se adună şi se sfătuiesc iar doi dintre ei stau de şase. Cel desemnat să dea lovitura se plimbă mai întâi pe lângă maşini şi cântăreşte rapid prada. Căută maşini uşor de deschis, cu valori la vedere.

Alege, însă nu acţionează decât atunci când trecătorii sunt prea departe să-l poată vedea bine. Poliţiştii spun că în Capitală, într-o singură zi, sunt sparte peste 16 maşini. Cel mai des se fură casetofoane, rar valori. Anul trecut în Bucureşti aproape 6.000 de bucureşteni şi-au găsit maşina spartă. În jumătate din cazuri, hoţii nu au fost prinşi.

Observator

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close