Antena 3 CNN Actualitate SPP îşi face sediu de 30 de milioane de euro

SPP îşi face sediu de 30 de milioane de euro

SPP îşi face sediu de 30 de milioane de euro
Sursa foto: bani
11 Mar 2009   •   08:27

Serviciul de Protecţie şi Pază nu renunţă la intenţia de a-şi construi un sediu nou, iar în acest scop va aloca un buget de 31 de milioane de euro. Pentru acest an, guvernul a prevăzut alocarea a şapte milioane de euro, cu promisiunea că rectificarea va aduce mai mulţi bani.
Acestea în condiţiile în care s-a promis că în acest an va aduce măsuri de austeritate.

SPP a anunţat oficial că ?în urma evaluării ofertelor depuse în cadrul licitaţiei deschise din data de 17 decembrie 2008 pentru contractarea lucrărilor privind construirea sediului, comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta SC Bog?Art SRL în asociere cu RA Rasirom?. Serviciul explica faptul că ?oferta firmelor câştigătoare îndeplineşte toate cerinţele solicitate prin documentaţia de atribuire şi are preţul cel mai scăzut, respectiv 135.981.894,31 lei fără TVA?, scrie Cotidianul

Banii vor fi folosiţi pentru ridicarea în cartierul Cotroceni din Capitală a unui sediu format din opt corpuri plus o biserică.

Având în vedere că va construi sediul unui serviciu secret, Bog?Art mai are de trecut şi testul primirii certificatului de securitate industrială din partea ORNISS.
Cea de-a doua entitate asociată pentru ridicarea sediului SPP este Rasirom, o regie aflată în coordonarea serviciului de contraspionaj al României, SRI. Rasirom nu are, însă, printre serviciile oferite (prezentate pe pagina oficială de Internet) şi construcţia de clădiri. Oferă însă, de la ?integrarea de sistem şi management de proiecte?, ?sisteme de management al securităţii informaţiilor? până la ?televiziune cu circuit închis? ori ?control biometric şi autentificarea identităţii?.
Momentan instituţia ce se ocupă cu paza demnitarilor funcţionează într-o clădire a parlamentului, de unde au fost somaţi să plece pentru a fi folosit de Senat.

Pe terenul cu o suprafaţă de 20.331 de metri pătraţi - preluat gratuit, în 2004, de la Ministerul Apărării, printr-o hotărâre de guvern -, SPP vrea să construiască opt clădiri: un corp principal, o sală de antrenament prevăzută cu poligon subteran de trageri, un centru de pregătire, o biserică şi diverse anexe tehnice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SPP criza economica
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close