Antena 3 CNN Actualitate Stare de urgenţă în California. Statul se confruntă cu cea mai costisitoare secetă din istorie

Stare de urgenţă în California. Statul se confruntă cu cea mai costisitoare secetă din istorie

Stare de urgenţă în California. Statul se confruntă cu cea mai costisitoare secetă din istorie
Sursa foto: Seceta California
28 Feb 2009   •   12:39

Guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, a decretat vineri stare de urgenţă din cauza secetei prelungite, şi a declarat că se impune raţionalizarea apei. Precipitaţiile de anul acesta, mult sub media normală, au cauzat pierderi de aproape trei miliarde de dolari economiei regionale. Estimările arată că peste 95.000 de oameni care îşi desfăşoară activitatea în agricultură îşi vor pierde locurile de muncă. Oficialii californieni consideră că seceta cu care se confruntă statul este cea mai costisitoare din istorie.
Este al treilea an consecutiv în care California se confruntă cu o secetă prelungită. ?Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău, (pentru) un al patrulea, al cincilea, al şaselea an de secetă?, a declarat Schwarzenegger şi a adăugat că furtunile recente nu au fost suficiente pentru a salva statul din pericolul în care se află. Schwarzenegger va primi, până la sfârşitul lunii martie, un raport al direcţiei resurselor de apă, ulterior urmând să decidă eventuale măsuri de raţionalizare a consumului.
El a cerut consumatorilor urbani de apă să reducă consumul cu 20% şi agenţiilor statului să implementeze un plan de raţionalizare a apei. De asemenea, statul a primit 10 miliarde de dolari, destinaţi ridicării de noi baraje, conservării vegetaţiei şi achiziţionării de echipamente de reciclare a apei.
Mai mult de jumătate din fructele şi legumele americane sunt produse în California.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arnold Schwarzenegger
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close