Antena 3 CNN Actualitate Statele europene relaxează restricțiile. Ce se schimbă în Spania, Italia, Germania și Ungaria

Statele europene relaxează restricțiile. Ce se schimbă în Spania, Italia, Germania și Ungaria

Sunt 15 țări europene care de astăzi relaxează regimul de izolare. În Germania se deschid școlile progresiv iar frizeriile, lăcașurile de cult și locurile de joacă pentru copii s-ar putea redeschide și ele. În Spania se reia activitatea treptat dar măștile sanitare sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun. 

Statele europene relaxează restricțiile. Ce se schimbă în Spania, Italia, Germania și Ungaria
Sursa foto: Pixabay
04 Mai 2020   •   22:30

În Spania de astăzi anumite afaceri mici precum frizeriile vor putea să primească clienți pe bază de programare iar barurile și restaurantele vor avea dreptul să vândă produsele la pachet. Măștile sanitare vor fi obligatorii în mijloacele de transport în comun. 

Și Italia face de astăzi primii pași spre normalitate. Autobuzele și metrourile vor circula cu o treime din călători, în gări oamenii vor fi monitorizați iar doar cei cu temperatura de sub 37.5 vor urca în trenuri. Proprietarii de baruri, restaurante și bistro își pot redeschide afacerile doar dacă pot asigura distanțarea socială a clienților. 

În Germania școlile se vor redeschide progresiv iar lăcașurile de cult, muzeele și monumentele memoriale și spațiile de joacă vor fi redechise. 

Carantina rămâne în vigare în Marea Britanie, care a introdus restricțiile mai târziu decât alte țări și unde rata de infectare seste acum mai mare. 

În Ungaria vor fi redechise terasele, plajele și băile publice, cu excepția celor din Budapesta. Măștile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport și magazine. 

Statele europene relaxează condițiile. Cum se va circula în Europa

×
Subiecte în articol: Europa relaxarea restrictilor
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close