Antena 3 CNN Actualitate Strategia bulgarilor pentru a atrage mai mulți turiști pe litoralul lor

Strategia bulgarilor pentru a atrage mai mulți turiști pe litoralul lor

Strategia bulgarilor pentru a atrage mai mulți turiști pe litoralul lor
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Mar 2016   •   18:38

Bulgaria își promovează stațiunile de la Marea Neagră la Târgul de la Berlin, cel mai mare târg de turism din lume, în speranța că îi va atrage pe turiștii speriați de atentatele teroriste din destinații populare precum Egipt sau Tunisia, informează Reuters, citată de Agerpres.

"Așteptările sunt atât de mari încât mulți hotelieri sunt îngrijorați că nu au suficiente spații de cazare ", a declarat Plamen Bakalov, consulul Bulgariei la Frankfurt.

Touroperatorul Suntours, cu sediul la Varna, a informat că rezervările pentru sezonul estival din Germania sunt cu 12% peste nivelul de anul trecut, iar în cazul rezervărilor din Rusia se așteaptă la o creștere de 10-15%. "Explicația probabilă este că suntem percepuți ca o destinație sigură", a declarat directorul Suntours, Nina Chamova.

În cursul anului trecut o serie de atentate teroriste în Tunisia și Paris au afectat încrederea turiștilor, astfel că rezervările spre multe destinații populare precum Tunisia și Egiptul su scăzut dramatic. Turcia a fost afectată și ea de o serie de atentate teroriste iar Grecia, este în prima linie a crizei refugiaților. De această situație profită țările percepute ca având un risc mai mic de atacuri sunt sunt Spania, Portugalia și Bulgaria.

Datele furnizate de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor arată că turismul este responsabil pentru aproximativ 13% din PIB-ul Bulgariei.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close