Antena 3 CNN Actualitate Studenţii străini iau cu asalt universităţile româneşti. NU calitatea educaţiei îi atrage

Studenţii străini iau cu asalt universităţile româneşti. NU calitatea educaţiei îi atrage

Studenţii străini iau cu asalt universităţile româneşti. NU calitatea educaţiei îi atrage
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
17 Sep 2012   •   10:02
Criza economică din Grecia determină numeroşi studenţi eleni să aleagă universităţi din România şi Bulgaria. Tinerii sunt atraşi de ţara noastră datorită costurilor de trai mai mici, relatează Novinite.com.

Potrivit cotidianul grec Imerissia, opt din zece studenţi greci care s-au înscris deja la Universităţi din Cehia şi Slovacia şi încearcă să se transfere acum în România şi Bulgaria din cauza costurilor de trai mai mici.

În afară de studenţii greci, şi alţi europeni aleg aceste două ţări pentru a economisi bani.

În 2008, anul începerii recesiunii la nivel mondial, interesul tinerilor greci de a studia în ţări ca Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania şi Statele Unite a scăzut în mod semnificativ în contrast cu ţările balcanice.

Astfel în 2011 erau 2.339 de studenţi greci în universităţi din Bulgaria, România, Slovacia şi Cehia, comparativ cu 1.315 în 2007.

Numărul lor ar putea creşte până la aproximativ 2.600, Grecia fiind în al cincilea an consecutiv de recesiune şi în al doilea an şi jumătate de măsuri de austeritate dure care au condus la tăieri ale cheltuielilor guvernamentale, inclusiv în domeniul educaţiei.

Cele mai populare universităţi din ţările balcanice în rândul grecilor sunt cele de Medicină, Stomatologie şi Farmacie (28 la sută), Pedagogie şi Drept (24 la sută), urmate de Politehnică (20 la sută) şi Studii Economice (16 la sută).


 

×
Subiecte în articol: Grecia recesiune
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close