Antena 3 CNN Actualitate SUA. Incendii de pădure provocate de un avion F-16

SUA. Incendii de pădure provocate de un avion F-16

SUA. Incendii de pădure provocate de un avion F-16
17 Mai 2007   •   12:05

Incendiile de pădure s-au extins ameninţător în statul american New Jersey. Flăcările au mistuit suprafeţe întinse de teren şi au ajuns în preajma unor localităţi, în ciuda eforturilor pompierilor. Mii de oameni au fost nevoiţi să se refugieze din calea focului. Incendiul care a izbucnit marţi şi nu a putut fi stins nici în 24 de ore. Câteva zeci de care au fost avariate iar peste 2.500 de americani au fost evacuaţi din zonă.

Din primele cercetări se pare că flăcările au izbucnit în urma unui incident neobişnuit : un avion F-16 a lansat un trasor antirachetă, în cursul unui exerciţiu de rutină. Dacă ancheta va stabili că focul a izbucnit de la avionul de luptă american, Aviaţia Statelor Unite va proceda la despăgubiri, indiferent dacă este vorba despre case distruse sau alte proprietăţi private.

Vântul puternic şi temperaturile ridicate au înteţit flăcările care au afectat până acum cinci mii de hectare de pădure. Oficialii statului New Jersey au declarat că incendiul este cel mai mare din ultimii ani.

Antena 3

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close