x close

Surse: Boldea se ascunde în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh. Fratele cel mic şi tatăl deputatului, urmăriţi penal pentru spălare de bani

de D.D.    |    A.M.P    |    L.D.    |    22 Mar 2012   •   12:26
Surse: Boldea se ascunde în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh. Fratele cel mic şi tatăl deputatului, urmăriţi penal pentru spălare de bani 525 Galerie foto (2) Foto: www.freakingnews.com

Deputatul Mihail Boldea a plecat din ţară de sâmbătă şi încă NU a fost dat în urmărire internaţională,. după cinci zile. Chiar şeful DIICOT a anunţat că parlamentarul a reuşit să plece din ţară din cauza unor scăpări legislative.

Anchetatorii nu au cerut interdicţia de a părăsi ţara pe motiv că nu sunt permise de lege două măsuri preventive în acelaşi timp, iar ei ceruseră deja aviz Parlamentului pentru reţinere şi arestare. Boldea anunţase încă de vineri seara că vrea să plece din ţară, dar declaraţiile lui n-au alarmat pe nimeni, se pare. Tatăl lui Boldea este audiat la această oră de procurori.


Update 15,40 - Fratele lui Mihail Boldea a intrat în direct la Antena 3, dar nu a vrut să confirme faptul că acesta s-ar afla în Egipt, şi a refuzat să dea orice fel de informaţie despre fratele său.Update 15.20 - Potrivit unor surse ale Antenei 3, deputatul Mihail Boldea s-ar afla în Egipt, în staţiunea Sharm el-Sheikh.


Update 13.30 - Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani.

Update 13.05 - SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, a declarat şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava

Update 13.00 - PSD cere demisia Codruţei Kovesi, în urma plecării din ţară a lui Mihail Boldea

Update 12.30 - Judecătorii de la ÎCCJ discută la această oră cererea de arestare în lipsă a lui Mihail Boldea.

Update 12.20 - Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi: Procurorii au idee unde se află Boldea, dar nu pot divulga informaţia


Update 12.00 - Gheorghe Boldea, tatăl lui Mihail Boldea, care a participat, joi dimineaţă, la percheziţiile desfăşurate într-una dintre casele din Galaţi ale deputatului, a fost dus la audieri , de către procurorii DIICOT.

Valentin Boldea: Nu sunt răspunzător pentru faptele fratelui meu

Update 10.40 - Avocatul lui Boldea: Îl sfătuiesc să se întoarcă în ţară.

Update 10.30 - Conturile lui Boldea au fost blocate, iar fratele cel mic deputatului a fost dus la audieri.

Update 10.00 - DIICOT: Vom pune sechestru pe bunurile lui Boldea chiar dacă el nu se află în ţară.

Update 9.45 - Reprezentanţii DIICOT au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Mihail Boldea a părăsit România prin Vama Giurgiu, pe 17 martie. Pe 18 martie, Boldea a plecat către o destinaţie necunoscută, cu un avion de pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

DIICOT a aflat din surse proprii că Boldea a părăsit ţara cu ajutorul autorităţilor din Turcia.

Cum explică DIICOT fuga lui Boldea din ţară

Imobilele deţinute de Boldea au fost astăzi percheziţionate. La una dintre casele lui Boldea din Galaţi, aflată pe strada Arcaşilor, doi poliţişti au ajuns la ora 7.00 şi au lăsat o citaţie de la Poliţia Judeţeană Galaţi. Câteva minute mai târziu, două maşini cu procurori DIICOT şi poliţişti au ajuns la acelaşi imobil.
   
Anchetatorii au intrat în locuinţa deputatului, pentru percheziţie, la ora 7.30, fără a fi necesar să forţeze poarta de la intrarea în imobil, aceasta fiind deschisă. De asemenea, anchetatorii au putut deschide şi uşa casei, fără a fi necesar să o forţeze, iar pentru câteva secunde a pornit alarma.

Unde a "zburat" Boldea? Deputatul ar fi plecat într-o ţară africană cu care România nu are tratat de extrădare


Instanţa supremă judecă astăzi cererea procurorilor de arestare în lipsă a deputatului. Dacă magistraţii vor admite cererea, deputatul va fi dat în urmărire internaţională.

Mihail Boldea era un expert în falsificarea actelor oficiale şi a hotărârilor judecătoreşti, ceea ce l-a ajutat să câştige sute de mii de euro, spun procurorii.

Înşelătoriile au început cu şase ani în urmă, când Boldea era încă membru al PDL. În timp, a creat în jurul lui o adevărată reţea care s-a specializat în spălarea de bani.

Vezi fotografii din vacanţele exotice ale deputatului Mihail Boldea

Citeşte mai multe despre:

mihail boldea descinderi DIICOT
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati