Medicul Claudiu Turculeț, noul manager al Spitalului de Urgență Floreasca

de A.M.P    |    07 Sep 2016   •   15:46
Medicul Claudiu Turculeț, noul manager al Spitalului de Urgență Floreasca Foto: Agerpres

Dr. Claudiu Turculeț a fost numit managerul Spitalului de Urgență Floreasca din București, după valul de demisii care a zguduit sistemul sanitar, urmat apoi de demisia managerului interimar Sorin Păun.

Claudiu Turculeţ a mai fost director al spitalului, în 2006, iar până la numirea de acum era şeful uneia dintre secţiile de chirurgie din spital.

Numirea lui Turculeț la Spitalul Floreasca a fost făcută de Ministerul Sănătăţii după ce fostul director, Sorin Păun, a lăsat postul vacant. Sorin Păun a demisionat după ce medicii şi asistenţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din spital şi-au dat demisia şi l-au acuzat că nu asigura materialele sanitare necesare îngrijirii bolnavilor. 

De asemenea, cadrele medicale îi reproșau fostului manager că refuză să primească echipamente în spital cumpărate prin programul Băncii Mondiale, că inventa proceduri aberante şi că nu comunica deloc cu cei care voiau să-i expună problemele de care se lovesc.

”Unii au venit de acasă pentru a-și da demisia!”

Trei medici din cadrul UPU-SMURD al Spitalului Floreasca au vorbit, într-o ediție a emisiunii Sinteza zilei, despre problemele care le-au făcut pe multe dintre cadrele medicale din această unitate să își dea demisia.

”Ajungi să ai lipsă anumite medicamente la camera de gardă, tu fiind un spital de urgență, de calibrul Spitalului Floreasca, care asigură activitate în prespital terestru și aerian. Sunt medicamente care nu îți pot lipsi. Și nu au fost doar medicamente, ci și reactivi pentru analizoarele noastre rapide”, a spus dr. Gabriela Bratosin.

Parteneri
x close