Antena 3 CNN Actualitate Sute de chinezi dorm în faţa ambasadei Chinei la Bucureşti, în semn de protest faţă de pierderea locurilor de muncă

Sute de chinezi dorm în faţa ambasadei Chinei la Bucureşti, în semn de protest faţă de pierderea locurilor de muncă

Sute de chinezi dorm în faţa ambasadei Chinei la Bucureşti, în semn de protest faţă de pierderea locurilor de muncă
Sursa foto: chinezi ambasada protest
18 Feb 2009   •   18:39

De două săptămâni, sute de chinezi dorm în faţa Ambasadei ţării lor din Bucureşti. Oamenii au venit să muncească în construcţii, dar odată cu situaţia economică de criză, salariile lor au fost diminuate. Ei cer acum sprijin autorităţilor pentru menţinerea locurilor de muncă, iar în cel mai rău caz pentru repatriere.
Sute de chinezi au protestat şi miercuri în faţa ambasadei de la Bucureşti. Mai multe persoane le-au adus muncitorilor chinezi, alimente, pături şi medicamente. Şi soţia preşedintelui României, Maria Băsescu, a venit în campingul de la ambasada Chinei să aducă muncitorilor câteva alimente.
În fiecare seară, chinezii se încălzesc în jurul focului. Aici îşi prepară câte o supă sau un ceai cald şi dorm în corturi confecţionate din folii de plastic şi cartoane.
Chinezii spun că nu vor părăsi corturile de lângă ambasadă până când cei care le reprezintă interesele în România nu îi vor trimite acasă.
Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close