Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de români trăiesc pe pământ otrăvit. Județul Vaslui, singurul din țară cu pământuri curate

Sute de mii de români trăiesc pe pământ otrăvit. Județul Vaslui, singurul din țară cu pământuri curate

Sute de mii de români trăiesc pe pământ otrăvit. Județul Vaslui, singurul din țară cu pământuri curate
Sursa foto: Foto:captura Antena3
13 Feb 2016   •   13:30

Sute de mii de români sunt expuşi la boli cumplite pentru că trăiesc pe pământ otrăvit. Avem depozite de cianură în mijlocul oraşelor şi 20.000 de situri contaminate cu substanţe toxice, pe care unii dintre noi trăiesc, a afirmat Mihaela Bîrzilă, la News Magazine, de la Antena 3, citând un material din Adevarul.ro.

Localnicii sunt condamnaţi la boli, pentru că mănâncă din legume și fructe crescute pe situri contaminate şi beau apă toxică din fântâni poluate. De exemplu, populația din Baia Mare trăieşte, în medie, cu trei ani mai puţin decât cei din restul ţării.

Vaslui pe pământ curat

Vasluiul este singurul judeţ cu pământuri perfect curate. Locuitorii din celelalte 40 de judeţe ale României trăiesc în apropierea unui loc contaminat.

"Hiroşima" sau "Sahara", sunt două dintre apelativele folosite de oameni care trăiesc în apropierea acestor situri din Hunedoara, Caraş Severin sau Cluj, judeţele fruntaşe în topul contaminării.

Harta siturilor contaminate și potențial contaminate

Sursa: ANPM/info Adevărul

Comisia europeană a declanşat împotriva României o procedură de infringement din cauza iazului din Tăuşani al societăţii miniere Moldomin, acum aflată în proces de lichidare.

Autorităţile române spun că nu există nicio problemă pentru oameni în apropierea vechiului iaz de decantare, mai informează Adevarul.ro.

Sârbii au făcut însă studii în urma cărora au constatat în localităţile de la graniţa cu România o creştere alarmantă a numărului de bolnavi de cancer şi au legat afecţiunile de ionii de zinc.

Doar Garda de mediu a intervenit. Au fost aplicate amenzi pe care nu le-a plătit nimeni.

Mai multe informaţii pe Adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: News Magazine
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close