Antena 3 CNN Actualitate Taifunul Morakot a făcut ravagii în Taiwan

Taifunul Morakot a făcut ravagii în Taiwan

Taifunul Morakot a făcut ravagii în Taiwan
Sursa foto: Taifun
08 Aug 2009   •   20:28

Taifunul Morakot se îndreaptă spre China continentală după ce a făcut ravagii pe insula Taiwan. Cel puţin patru persoane sunt date dispărute, iar o femeie a murit. În Filipine, pe unde taifunul a trecut deja, bilanţul a ajuns la 14 morţi. De la începutul actualului sezon, Morakot a fost cel mai puternic taifun care a lovit insula Taiwan. Ploile torenţiale şi rafalele de vânt de până la 180 kilometri pe oră au paralizat întreaga activitate. Vântul a doborât copaci, stâlpi şi chiar macarale, iar două nave de pescuit au eşuat lângă ţărm.

După o operaţie deosebit de riscantă pe vreme de furtună, toţi marinarii au fost salvaţi. Situaţia nu era mult mai bună nici pe uscat. Cei care au avut curajul să iasă din case au constatat că deplasarea era aproape imposibilă - mai ales pe două roţi.

La un moment dat, peste 600.000 de oameni erau lipsiţi de curent elecic, iar pentru 75.000 dintre ei întreruperea s-a prelungit mai multe ore. Încercând să rămână optimiste, autorităţile au găsit şi un efect pozitiv al dezastrului - refacerea rezervelor de apă ale insulei, afectate de o secetă îndelungată.

Cu câteva ore mai devreme, taifunul adusese ploi năpraznice şi alunecări de teren în Filipine, unde s-au înregistrat cel puţin 14 victime, între care trei turişti francezi.

În China continentală, autorităţile au luat toate măsurile pentru a înfrunta puternica furtună. În provincia Fujian, 20.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului. Administraţia locală a expediat peste opt milioane de mesaje SMS pentru a-i avertiza pe localnici să se pună la adăpost.

Antena 3

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close