Antena 3 CNN Actualitate Taifunul Morakot face ravagii: 24 de oameni au murit şi peste 4 milioane au rămas fără locuinţe (VIDEO)

Taifunul Morakot face ravagii: 24 de oameni au murit şi peste 4 milioane au rămas fără locuinţe (VIDEO)

Taifunul Morakot face ravagii: 24 de oameni au murit şi peste 4 milioane au rămas fără locuinţe (VIDEO)
Sursa foto: Taifun
10 Aug 2009   •   18:00

Cel puţin 14 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 52 sunt daţi dispăruţi în Taiwan în urma inundaţiilor provocate de taifunul Morakot.

Şi în Japonia, ploile torenţiale au provocat alunecări de teren care au ucis cel puţin 10 oameni.

Probleme sunt şi în China, unde 4 milioane de oameni au rămas fără locuinţe sau au fost relocaţi în zone mai puţin afectate.

Taifunul Morakot a distrus peste 170 de autostrăzi iar peste 300 de sate au rămas izolate în sudul Taiwanului. Mii de oameni din zonale montane au fost evacuaţi cu ajutorul elicopterelor militare.

Forţele de salvare au informat că ar fi vorba despre aproape 34 de mii de oameni izolaţi din cauza taifunului. Echipele de salvare au anunţat că vor distribui în continuare hrană şi apă familiilor sinistrate.

Meteorologii dau asigurări însă că taifunul va scădea în intensitate în perioada următoare.

În Japonia, peste 67 de mii de oameni au fost evacuaţi din calea furtunilor tropicale. Ploile abundente au provocat mai multe alunecări de teren în prefectura Okayama şi au distrus zeci de locuinţe.

Tot din cauza furtunilor, mai multe curse aeriene interne au fost anulate iar legăturile feroviare si rutiere dintre mai multe oraşe au fost întrerupte din cauza alunecărilor de teren.

Între timp, 4 milioane de chinezi au fost afectaţi de taifunul Morakot. Autorităţile au mutat sute de mii de oameni care locuiau în zona de coastă din Fujian.

În alte zone ale ţării, 11 oraşe au rămas fără electircitate iar drumurile de acces au fost blocate din cauza alunecărilor de teren.

Morakot este cel mai puternic taifun care a lovit China în acest an, iar autorităţile prevăd pagube de peste un miliard de dolari.



Antena 3

×
Subiecte în articol: taifun Taiwan China japonia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close