Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Tanczos Barna, motivul pentru care situația urșilor în România este atât de gravă: ”Am pierdut foarte mult timp”

Tanczos Barna, motivul pentru care situația urșilor în România este atât de gravă: ”Am pierdut foarte mult timp”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire”, că atacurile foarte frecvente ale urșilor care s-au soldat cu multe pagube materiale, răni grave și decese sunt rezultatul lipsei intervențiilor de prevenire. Statul român, spune Tanczos Barna, a permis doar intervențiile ”post-factum”.

Tanczos Barna, motivul pentru care situația urșilor în România este atât de gravă: ”Am pierdut foarte mult timp”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    28 Iul 2021   •   22:41

”Am pierdut foarte mult timp. Statul român a renunțat la intervențiile efective și eficiente acum cinci ani, a permis intervenția doar post-factum. Acele derogări care au apărut după 2017 sunt derogări care se aprobă după o procedură complicată. Aprobările vin după săptămâni, trebuie să parcurgă proceduri destul de complicate, de dosar întocmit, de pagubă, de procese verbale, de acord comun, de semnături peste semnături, dar ele au venit de fiecare dată după ce culturile au fost afectate,  după ce persoanele au fost atacate. Din păcate au fost măsuri post-mortem. Acel plan de management care a apărut după 2018 nu a fost urmat de măsuri concrete și ne aflăm în această situație când problema se generalizează. 

Statul român trebuie să protejeze această specie pentru că este un simbol al României, este o specie care a dat valoare habitatului natural, pădurilor din România. Dar orice exagerare și alunecare dinspre un echilibru rațional poate să genereze asemenea situații.”, a declarat Tanczos Barna în cadrul emisiunii ”Punct de întâlnire”.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna ursi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close