Antena 3 CNN Actualitate Tarom ar putea relua zborurile directe Bucureşti - Beijing. Ponta: Se vor dovedi şi economic sustenabile

Tarom ar putea relua zborurile directe Bucureşti - Beijing. Ponta: Se vor dovedi şi economic sustenabile

Tarom ar putea relua zborurile directe Bucureşti - Beijing. Ponta: Se vor dovedi şi economic sustenabile
Sursa foto: Foto: npr.org
27 Noi 2013   •   16:33

Premierul Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că, în pofida problemelor logistice, compania aeriană Tarom trebuie sprijinită pentru reluarea zborurilor directe pe ruta Bucureşti-Beijing, considerând că ar fi de bun augur ca investitorii chinezi să aibă o linie directă, mai ales acum, în contextul noilor relaţii dintre cele două ţări.

Astfel, Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să sprijine Tarom pentru a relua zborurile directe către Beijing, ministrul de resort afirmând că, în urma discuţiilor cu compania, există posibilitatea reluării acestora, cu două curse săptămânale, pentru început

Ponta a mai amintit că zborurile directe către capitala Chinei au fost întrerupte în 2003.

În luna iulie, după ce premierul Victor Ponta a afirmat că şi-ar dori o cursă a operatorului naţional aerian către China, directorul executiv de atunci al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat că Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are în prezent, scrie Mediafax.

Potrivit Tarom, există în schimb trei solicitări scrise ale unor companii din China care doresc să opereze pe ruta Bucureşti.

România şi China au semnat zilele acestea mai multe acorduri privind investiţii strategice în România. Valoarea acestora se ridică la  8,7 miliarde de euro.  


×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close