Antena 3 CNN Actualitate Tatăl ministrului Nicolae Bănicioiu, implicat în proiectul SMURD

Tatăl ministrului Nicolae Bănicioiu, implicat în proiectul SMURD

Tatăl ministrului Nicolae Bănicioiu, implicat în proiectul SMURD
25 Sep 2015   •   21:00

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, la Târgu Mureș, la finalul ceremoniilor de aniversare a 25 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în România, că tatăl său 'a fost parte din proiectul SMURD la începuturi'. Bănicioiu a spus că este bucuros că a reușit și el să contribuie la dezvoltarea acestui sistem, transmite Agerpres

'Am auzit din fragedă tinerețe de ceea ce face doctorul Arafat. Tatăl meu a fost parte din proiectul SMURD la începuturi și mă bucur că și eu, la vremea mea, am reușit să contribui la dezvoltarea acestui sistem. Cred că doctorul Arafat a făcut un lucru extraordinar. Astăzi, SMURD înseamnă 1.100 de intervenții în 24 de ore, ceea ce este extraordinar și preia foarte mult din cazurile care altfel s-ar duce la Ambulanță și ar fi supraaglomerat, deci practic împreună cu Ambulanța este piatra de temelie a sistemului de urgență românesc și îi urez să aibă alți 25 de ani cât mai fructuoși, cu dezvoltare, cu echipamente cât mai bune, să aibă mai multe elicoptere, mai mulți voluntari și cât mai mult personal', a spus ministrul Sănătății. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, cel care a întemeiat Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare din România, a arătat că după 25 de ani SMURD a devenit o componentă esențială în cadrul sistemului integrat de urgență și că acest serviciu se poate mândri că este printre cele mai bine dotate din Europa.

Potrivit acestuia, tehnica de intervenție poate susține toate misiunile de salvare care pot apărea pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu SMURD
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close