Antena 3 CNN Actualitate Tătaru, despre posibilitatea unui lockdown la 10.000 de cazuri: ”Putem gestiona acest lucruri, chiar și după alegeri”

Tătaru, despre posibilitatea unui lockdown la 10.000 de cazuri: ”Putem gestiona acest lucruri, chiar și după alegeri”

Nelu Tătaru a explicat că încă suntem într-un moment în care situația poate fi gestionată și că România nu va intra în lockdown nici măcar după alegerile parlamentare,

Tătaru, despre posibilitatea unui lockdown la 10.000 de cazuri: ”Putem gestiona acest lucruri, chiar și după alegeri”
de Andreea Cigolea    |    05 Noi 2020   •   09:32

”Încă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, însă totul va fi diferit dacă sistemul medical va fi colmatat.

 ”Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a spus Tăataru.

Ce se întâmplă când România trece de 10.000 de cazuri pe zi

Întrebat, în continuare, dacă nu se va impune lockdown-ul nici dacă România va trece de 10.000 de cazuri pe zi, Tătaru a spus că totul depinde de sistemul sanitar și de nivelul de răspuns al acestuia.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt (pacienți – n.r.) simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit”, a spus Tătaru.

”Armata va fi implicată în vaccinarea populației anti COVID”

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă strategia inclus Armata, Tătaru a spus: „Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie”.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru lockdown

În Gura Presei cu Mircea Badea | Luni-Joi, 24:00, Duminică, 23:00

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close