Antena 3 CNN Actualitate Teroriştii Al-Qaida sunt cu ochii pe România

Teroriştii Al-Qaida sunt cu ochii pe România

Teroriştii Al-Qaida sunt cu ochii pe România
16 Apr 2007   •   23:21
EXCLUSIV - O parte din teroriştii implicaţi în atentatele de la Madrid au trecut prin România, dar autorităţile de la Bucureşti au aflat abia după comiterea masacrului spaniol. Atentatorii nu se regăseau în nicio bază de date cu terorişti sau suspecţi de terorism a autorităţilor de la Madrid. Iar prin România au trecut ca nişte fantome. Informaţia a fost dezvăluită abia acum de autorităţi, în exclusivitate, la Observator.

După începerea procesului de la Madrid a ieşit la iveală că atentatorii existau pe o listă spaniolă, dar cu legături în lumea traficanţilor de droguri. Atentatul din Gara Atocha, soldat cu mii de victime, printre care şi români, şi tranzitarea ţarii noastre de unii dintre autori au pus pe jar Bucureştiul.

"SRI a constatat, în acea perioadă, o amplificare uriaşă a migraţiei ilegale plus o radicalizare a mesajelor anti-occidentale ale unor organizaţii internaţionale! Măsurile au arătat legături între elemente aflate în tranzit în România şi organizaţii teroriste active, inclusiv Al Qaeda", a declarat un general SRI, pentru Observator.

Experţii în combaterea terorismului au analizat din nou toate datele, iar efectul a fost anihilarea primei celule de tip Al-Qaeda în România, la mai puţin de un an de la atacurile de la Madrid.

Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close