Antena 3 CNN Actualitate Cât costă testarea în principalele destinații de vacanță alese de români

Cât costă testarea în principalele destinații de vacanță alese de români

Varianta Omicron a dat peste cap planurile turiștilor. Pentru cei care totuşi decid să plece de acasă de Sărbători, la revenirea în ţară, a fost impusă obligativitatea prezentării unui test negativ PCR. Un test negativ este cerut şi în multe dintre ţările gazdă.

Cât costă testarea în principalele destinații de vacanță alese de români
Sursa foto: Hepta
de Alina Anghel    |    08 Dec 2021   •   13:16

Nu mai este suficientă prezentarea certificatului verde, se cere acum, în unele destinaţii, şi test PCR. Costurile diferă însă de la o ţară la alta. De la 15-20 de dolari/persoană în Turcia, la aproximativ 40 de dolari în Egipt, undeva între 50-60 de dolari în Emiratele Arabe Unite şi până la 100 de dolari în Maldive.

Nicio măsură restrictivă nu-i poate însă descuraja pe cei care îşi doresc cu adevărat o vacanţă exotică. Interesul pentru vacanțele în afara spațiului UE rămâne constant, susțin reprezentanții agențiilor de turism. Prețurile pentru sejururi în Egipt, Dubai, Turcia sau alte destinații sunt atractive.

De menţionat, obligativitatea testării la revenirea în România din țări aflate în afara Uniunii Europene sau din ţări considerate cu risc epidemiologic ridicat se aplică în perioada 10 decembrie 2021- 8 ianuarie 2022. Pentru verificarea măsurilor în vigoare pentru fiecare ţară în parte turiştii sunt sfătuiţi să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe sau să ia legătura cu agenţia de turism.

×
Subiecte în articol: testare vacanţă test PCR
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close