Antena 3 CNN Actualitate Tinerele mame, inclusiv studentele, vor primi o indemnizaţie lunară de 600 lei

Tinerele mame, inclusiv studentele, vor primi o indemnizaţie lunară de 600 lei

Tinerele mame, inclusiv studentele, vor primi o indemnizaţie lunară de 600 lei
06 Oct 2008   •   21:45

Senatul a aprobat, luni, în unanimitate, o propunere legislativă potrivit căreia tinerele mame vor primi o indemnizaţie lunară de 600 de lei pentru creşterea copilului, indemnizaţie ce va fi acordată inclusiv mamelor studente. Propunerea legislativă, înaintată de şase parlamentari liberali, prevedea, iniţial, acordarea acestei indemnizaţii elevelor de liceu sau studentelor. Conform unor amendamente aduse de Comisia pentru muncă, însă, indemnizaţia va fi acordată doar persoanelor care urmează cursurile de zi ale învăţământului universitar, frecventate fără întrerupere, făcând excepţie studentele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
Potrivit senatorului Ioan Corodan, unul dintre iniţiatori, citat de AGERPRES, anii de universitate sunt consideraţi stadiu de cotizare în câmpul muncii şi că din acest motiv s-a considerat că este o nedreptate ca mamele studente să nu beneficieze de indemnizaţia respectivă. El a adăugat că a primit numeroase sesizări în acest sens la cabinetul său senatorial din teritoriu.
Propunerea nu a fost susţinută de către Guvern, admiterea sa fiind considerată drept o acţiune discriminatorie faţă de alte categorii sociale.
Camera Deputaţilor va lua decizia finală privind adoptarea acestei propuneri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close