Antena 3 CNN Actualitate Tom și Jerry, vinovați de violențele din Orientul Mijlociu - explicația șefului spionilor din Egipt

Tom și Jerry, vinovați de violențele din Orientul Mijlociu - explicația șefului spionilor din Egipt

Tom și Jerry, vinovați de violențele din Orientul Mijlociu - explicația șefului spionilor din Egipt
06 Mai 2016   •   08:24

Un inalt oficial din Egipt e de parere ca Tom si Jerry, protagonistii unui indragit serial TV animat, incurajeaza violenta in Orientul Mijlociu.

In timpul unei conferinte organizate la Cairo, a carei tematica a fost "mass-media si cultura violentei", directorul Serviciului de Informatii din Egipt a declarat ca desenele animate "Tom si Jerry" sunt partial responsabile pentru violentele comise in Orientul Mijlociu, a raportat site-ul Egyptian Streets, citat de News.ro.

"'Tom si Jerry' prezinta violenta intr-o maniera amuzanta si transmite mesaje precum 'da, poti sa il bati' si 'poti sa il arunci in aer cu explozibili'. Astfel de mesaje creeaza impresia ca ele prezinta fapte naturale", a declarat Salah Abdel Salek.

Asa cum aminteste publicatia Foreign Policy, serialul "Tom si Jerry" este foarte popular in Orientul Mijlociu, inclusiv in Irak. Un medic si istoric egiptean a lansat chiar si teoria potrivit careia Walt Disney "a furat" de la egiptenii din Antichitate ideea pentru realizarea acestui serial animat.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close