Antena 3 CNN Actualitate Trafic îngreunat din cauza zăpezii pe mai multe drumuri din țară. Un camion a rămas blocat în nămeți în Covasna

Trafic îngreunat din cauza zăpezii pe mai multe drumuri din țară. Un camion a rămas blocat în nămeți în Covasna

Trafic îngreunat din cauza zăpezii pe mai multe drumuri din țară. Un camion a rămas blocat în nămeți în Covasna
Sursa foto: Foto: Bogdan A. via [email protected]
07 Apr 2017   •   09:44

UPDATE: Ninsoarea a revenit în cursul nopţii de joi spre vineri în Pasul Tihuţa, ce leagă judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava prin DN 17, drumarii fiind nevoiţi să intervină cu material antiderapant pentru a nu exista blocaje. 

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Bistriţa, Alexandra Slavita, a declarat vineri, că a nins pe toată durata nopţii, stratul de zăpadă nou depus măsurând în jur de 15 centimetri, dar nu au existat probleme. 

S-a intervenit cu un echipaj de deszăpezire care a împrăştiat circa 25 tone de sare, în prezent carosabilul fiind curat, dar umed. 

Contractul de deszăpezire pentru drumurile naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud a expirat la data de 31 martie, reprezentanţii SDN acţionând în prezent cu utilajele proprii şi cu materialele antiderapante pe care le au pe stoc.

Trafic îngreunat și pe drumurile din Covasna

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţul Covasna, unde ninge în zonele montane. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, circulaţia este blocată pe DN 2D Târgu Secuiesc-Focşani, din cauza unui autotren. 

"Circulaţia este blocată pe DN 2D, între localităţile Ojdula (jud. Covasna) şi Tulnici (jud. Vrancea), după ce un autocamion, probabil neechipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, se află în imposibilitate de a urca panta. În zonă ninge abundent. Sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite. Nu plecaţi la drum în zonele montane, fără a avea autovehiculele echipate pentru circulaţia pe timp de iarnă", se menţionează în comunicatul de presă, citatd e Agerpres.

Meteorologii au vești proaste pentru șoferi

Meteorologii au avertizat că de joi după-amiază până sâmbătă dimineaţă vor fi ploi şi vânt în nordul, estul şi centrul ţării şi ninsori la munte, iar în Maramureş şi Transilvania, începând de vineri vor fi lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă până sâmbătă, la ora 09.00, vor fi precipitaţii mai ales în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, unde se vor cumula cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 25 litri pe metru pătrat.

 

×
Parteneri
Bombă în dosarul generalilor: Pe cine a turnat Coldea la DNA
x close