Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Criza ar fi fost traversată mai uşor cu mai multă grijă pentru agricultură

Traian Băsescu: Criza ar fi fost traversată mai uşor cu mai multă grijă pentru agricultură

Traian Băsescu: Criza ar fi fost traversată mai uşor cu mai multă grijă pentru agricultură
Sursa foto: Traian Basescu
08 Aug 2009   •   14:51

Criza ar fi fost traversată mai uşor de România, cu mai multă grijă pentru agricultură, pentru sistemele de irigaţii şi dacă s-ar fi făcut investiţii în industria alimentară. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, după ce a vizitat un târg agricol la Arad. Preşedintele a gustat din preparatele fermierilor şi a primit şi un ceai special, un ceai de criză, care trateaza foamea.

România are posibilitatea să hrănească peste 80 de milioane de locuitori, dar 70% din mâncarea aflată în rafturile magazinelor este importată, remarcă Traian Băsescu. ?În ultima perioadă vorbesc de două lucruri care trebuie să fie în atenţia dezvoltării strategice a României, două sectoare: agricultura, cu toate componentele ei, şi turismul. Sunt bunuri pe care ni le-a dat Dumnezeu, aici ne-am născut, într-o ţară frumoasă, cu mare, cu munte, cu deal şi într-o ţară cu pământuri bune pentru agricultură?, a spus acesta.

Şeful statului s-a plimbat printre standurile producătorilor agricoli veniţi la târgul de la Arad. Mulţi l-au îmbiat să le guste produsele. Un producător i-a oferit însă un ceai de criză, care combate foamea.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close