Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu depune jurământul pentru a deveni cetăţean al Republicii Moldova

Traian Băsescu depune jurământul pentru a deveni cetăţean al Republicii Moldova

Traian Băsescu depune jurământul pentru a deveni cetăţean al Republicii Moldova
Sursa foto: foto: Agerpres
01 Noi 2016   •   14:47

Fostul preşedinte al României, Traian Basescu şi soţia sa, Maria, vor depunde joi jurmântul pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova, a anunţat ambasadorul Chişinăului la Bucureşti, Mihai Gribincea, citat de deschide.md și Agerpres.

Ceremonia va avea loc la Ambasada Republcii Moldova la Bucureşti.

'Domnul Băsescu este 'constrâns' de două termene: primul este legat de legislaţia Republicii Moldova, care prevede că, dacă în termen de şase luni persoana nu depunde juramântul, ea pierde dreptul de a obţine cetăţenia, iar al doilea termen este legat de alegerile Prezidenţiale la care dânsul a declarat ca intenţionează să participe [în calitate de alegător', a declarat diplomatul.

Ulterior familia Basescu va trebui să depună actele pentru paşapoartele moldoveneşti pentru a putea vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Fostul preşedinte al României a declarat aseară că nu a votat în primul tur din cadrul alegerilor prezedenţiale în Republica Moldova pentru că Igor Dodon, candidatul socialist la preşedinţia republicii, a atacat la Curtea Constituţională hotărârea prin care Nicolae Timofti i-a acordat cetăţenia Republicii Moldova. 'Acum s-a judecat şi s-a respins, aşa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu", a afirmat Băsescu.

Basescu a primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close